onsdag 23 februari 2011

Hur tar man sig tid?

Nu har halva mitt lov hemma i Göteborg gått. Om man nu kan kalla det lov? Har haft fullt upp hela tiden med saker som måste göras. Det känns som att det finns 1 miljard saker som dyker upp hela tiden som jag måste ta tag i innan jag får ta ett till andetag. Under dessa 5 dagars vistelse i Göteborg har jag endast satt min fot utanför dörren 2 gånger då jag gick ut för att hämta post. Inte riktigt okej känner jag.

Och där kommer jag till rubriken... Hur tar man sig tid? Hur tar man sig ledig tid för att träffa vänner, shoppa, fika etc? Det finns inte på min karta och har inte heller funnits på väldigt länge även om jag väldigt gärna vill träffa mina vänner. Ibland kan jag tom komma på mig själv när jag väl är "ledig" att jag gör saker jag egentligen kanske inte behöver. Ofta sitter jag med de där 100 Pappren som skulle kunna vänta istället för att gå ut och göra något roligt med vänner. Jag kanske helt enkelt är rädd för att vara sysslolös? Eller är det så enkelt att jag bara värdesätter tiden som finns och vill utnyttja varje sekund till något som kan gynna mig senare?

Jag brukar tala mycket om egentid och hur viktigt det är för mig och det står jag även fast vid. Men jag tror nog att jag behöver lära mig när det är tid för att få andas en stund också. Fantastiskt att jag hittat en ny utmaning åt mig själv! Den person som gav mig en tid jag uppskattade enormt utan massa papper, tankar etc var min älskade systerson Robin 4 år som jag var barnvakt åt igår. En hel dag med lek kärlek och skratt kom till. En dag som jag inte fått uppleva på väldigt länge och som jag värdesätter högt! Han får mig att älska livet enormt mycket.

Nåväl, jag är och kommer nog alltid vara en Hard working woman!
Men vet ni vad det bästa är?      

Jag älskar det!